Inte den du tror

Premiär!

Drama
Premiär: 2019-10-04
Regi: Safy Nebbou
Längd: 101 minuter

Claire är 50 år och har en yngre älskare - Ludo. När han plötsligt gör slut skapar hon en Facebook-persona, Clara, för att spionera på honom.

Hon får kontakt med 24-årige Alex som snabbt fattar tycke för den mystiska Clara. Och Claire, fångad bakom sin profilbild, blir snabbt förälskad i honom. Även om deras tillvaro äger rum i en virtuell värld så är känslorna äkta och ett lekfullt spel mellan lögn och verklighet tar sin början …

”Claire försöker lösa en konflikt genom att bli någon annan. Det som berörde mig, till en början, var hennes status som osynlig kvinna. Symboliskt för de flesta kvinnor över 50. För mig är Claire en sorts anti-hjältinna som är både komplex och paradoxal. Det gör att hennes tragiska sidor är färgade av en viss destruktiv skuld. Hon hanterar sin förnedring och sorg genom att uttrycka sin livskraft genom en annan, påhittad, kvinna. Men känslan av att ha passerat sitt ”bäst före”-datum och att vara ratad, det vill säga medvetenheten om att tiden har gått förbi och att det kan förpassa oss till sidlinjen är inte begränsat till kvinnor, det är universellt.”
– Safy Nebbou

Bildkälla & distributör: TriArt
Toppbild: 4Diaphana Films

Biljettsläpp sker oftast på onsdagar och du köper dina biljetter i biljettkassan på Filmstaden eller via sf.se

Där ser du även på vilka tider som filmen visas.

Inte som du tror
4-24/10
Filmstaden – Salong 3
From 80:-