Leto

Kärlek och uppror!

Leningrad, tidigt 80-tal. Insmugglade LP-skivor med Lou Reed och David Bowie inspirerar en växande undergroundscen fylld av energi och skaparkraft.

Drama
Premiär: 2019-02-08
Regi: Kirill Serebrennikov
Längd: 126 minuter

Det är där Mike och hans fru Natasha träffar en ung Viktor Tsoï. Tillsammans kommer de att förändra Sovjetunionens musikaliska landskap för alltid. Den ryske regissören Kirill Serebrennikov låter den begynnande perestroikan ligga till grund för en kärlekstriangel fylld av nerv, rock’n’roll och uppror.

”Leto är en rock’n’roll historia i 80-talets Sovjetunionen. En tid och miljö som var väldigt fientligt inställd till både rock’n’roll och all annan kultur från väst. Det handlar om hur tillräckligt med självförtroende kan övervinna omgivningen och om våra hjältars attityd till det nedärvda förtrycket. Men framför allt är det en historia om enkel och oförställd kärlek. Ett lyriskt poem till de här blivande rockstjärnorna, till deras livsstil och luften som de andades. Det är en historia om den sista sommaren innan perestroikan, alldeles innan Ryssland förvandlades i grunden.” – Kirill Serebrennikov

Bildkälla & distributör: TriArt Film

Biljettsläpp sker oftast på onsdagar och du köper dina biljetter i biljettkassan på Filmstaden eller via filmstaden.se

Där ser du även på vilka tider som filmen visas.

Leto
25/2-7/3
Filmstaden – Salong 3
From 80:-